Urejanje in delo z video posnetki

Za urejanje video posnetkov lahko uporabite enega od spodaj navedenih programov.

  1. ShotCut: Prost in odprto koden urejevalnik video posnetkov. Na voljo za operacijske sisteme Win, Linux in OS X. Preprost, s slovenskim vmesnikom. Vodiči na voljo v obliki video posnetkov. Youtube kanal z video vodiči.
  2. VSDC Free Video Editor: Zelo zmogljiv, relativno enostaven. Mnogo učinkov, več filmskih datotek v enem kadru… Za operacijski sistem Win. Vključuje tudi snemalnik zaslona. Vodiči za delo s programom.
  3. OpenShot: Prost in odprt video urejevalnik. Za operacijske sisteme Win, Linux in OS X. Slovenski uporabniški vmesnik. Uporabniški vmesnik je podoben kot pri Windows Movie Maker.
  4. HitFilmExpress: Na voljo je za operacijska sistema Win in OS X. Prost za uporabo. Potrebno je deliti objavo v družbeno omrežje in se prijaviti. Potrebujete malo zmogljivejši računalnik.
  5. KDEnLive: Na voljo za Win, Linux in OS X. Lastnosti urejevalnika.
  6. Windows Movie Maker: Za operacijski sistem Windows, starejših verzij. Ni več na voljo za novejše različice Win. Ne uvaža novejših formatov kot npr. mp4. Za starejše različice.
  7. Da Vinci Resolve 16: Za opercaijske sisteme MAC, WIN in Linux. Profesionalno urejanje video datotek. Brezplačen (tudi plačljiva verzija). Izjemno kompleksen. Morda ne najboljši za čiste začetnike. Ni open source!
  8. Video Pad Video Editor (zastonj zgolj za zasebno rabo, home use): enostaven z manj efekti, uporabniški vmesnik podoben WinMM. Izvoz videa v različne formate in medije.

Urejanje video posnetkov s spletno aplikacijo pa vam omogoča:

  1. MovieMaker Online (specifičen uporabniški vmesnik, zaradi množice reklam na strani, se je težje znajti, direktna objava v Youtube)
  2. WeVideo (reklama, kratki video posnetki, lastnosti)

Pred izbiro in testiranjem v branje priporočam članek in članek.

Seznam spletnih strani s prostimi medijskimi datotekami.

Seznam 20 “free” video urejevalnikov, s kratkim opisom plusov in minusov (2019).

Video vodič 2020 – 5 najboljših free video urejevalnikov.

(Skupno 375 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost