Snemanje zaslona, screen recording

S snemalnikom zaslona lahko izdelamo video posnetek in z njim prikažemo na primer delo s programom …

APowersoft online je ultra enostaven. V nekaj sekundah namestimo “launcher” in lahko pričnemo s snemanjem. Se pa pojavi težava, če želiš snemati zaslon na primer v Inkscape-u, kjer zamrzne ikone in je delo onemogočeno.
OBS je open source, kar me je pritegnilo. Je malo zahtevnejši in ga je fino na začetku malo nastavit. Youtube pri tem bp pomaga. Nikakor ni tako intuitiven kot zgornji. Ima pa bistveno več funkcionalnosti in omogoča vrsto nastavitev tako za kvaliteto zvoka kot videa. Lahko si dodamo zavihke, dokumente, … vse kar želimo deliti in med tem preklapljati. Lahko vklopimo ali izklopimo kamero v kotu.
ShareX je tudi open source, zelo intuitiven in hkrati multifunkcijski:
Tudi za nastavitve snemanja ima precej nastavitev:
Pri namestitvi sem imela le težavo, da mi ni avtomatsko namestil ffmbeg. Enostavna rešitev je tule.
Zastonj programček, s katerim enostavno snemamo zaslon. Njegova prednost je v tem, da v free različici omogoča, da je kazalnik miške označen, kar omogoča lažje sledenje. Prav tako omogoča enostavno urejanje video-posnetka. Njegova pomanjkljivost je v shranjevanju, saj je posnetek na voljo zgolj v formatu wmv, ki pa ga lahko seveda nato pretvorimo v mp4, na primer z VLC.
*old fashioned* Power Point
No nadalje sem testirala, kako dela snemalnik zaslona v power pointu. Nazadnje so lahko najbolj enostavne rešitve skoraj najboljše (smile). Skratka enostavno, sploh če želite v obstoječi power point lepo dodati še neko video razlago. Ali pa samo zvočno (snemanje zvoka) na sami prosojnici. Oboje odlično funkcionira. Izberemo območje snemanja, zvok (da/ne), kazalec miške (da/ne). Direktno se vam vstavi v prosojnico.
Active presenter – free različica.

Avtor TJFREE povzame bistvene značilnosti 5-ih brezplačnih snemalnikov zaslona:

VLC how to:

https://www.youtube.com/watch?v=ZpJANpgvZsc

Uporabimo lahko tudi razširitve v brskalniku Chrome kot sta na primer LOOM ali Hippo Video. Več o tem v objavi.

 

(Skupno 1.186 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost