Bookbuilder – digitalno pripovedovanje zgodb

S spletnim urejevalnikom Bookbuilder lahko kreiramo audio-vizualne digitalne zgodbe. Vključimo lahko lastne zvočne posnetke in lastne grafike. Zgodba je dosegljiva preko spletne povezave ali pa si celotno vsebino prenesemo na računalnik (zip datoteka). Zgodbo lahko prenesemo tudi v pdf obliki (brez zvoka seveda).

Nekaj osnovnih nasvetov pri kreiranju zgodb.

Primeri zgodb:

Postopek ustvarjanja je enostaven. V besedilu lahko urejamo velikost besedila, tip fonta, obliko besedila. Dodajamo lahko hiperpovezave in naredimo notranje povezave posameznih besed ali besednih zvez na slovarček.

Na vsaki strani knjige izberemo postavitev strani, nato pa lahko dodamo sliko (v formatu jpg ali gif) na stran, dva zvočna posnetka (na primer brano besedilo in zvočni učinek ali zvočno podlago), ter tudi Coaches, ki je oseba ali predmet, ki bere dano besedilo na strani. Ker ni podpore za samodejno branje v slovenskem jeziku, je ta možnost za slovensko področje manj uporabna.

Podčrtane besede so povezave na slovarček besed oziroma besednih zvez, pod stranjo pa se predvaja vključen zvok. Zvočne datoteke lahko vključimo v formatu mp3, velikost je omejena na 1024 kB.

Končna zgodba je dosegljiva na 3 različne načine:

  • kot spletna povezava,
  • v obliki za tiskanje (html, ki ga je moč spremeniti v pdf),
  • kot prenosljiva datoteka v zip obliki, ki je izvršljiva iz lastnega računalnika.
(Skupno 96 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost